četvrtak, 16. veljače 2017.



Sastojci
Tijesto:
200 g brašna
malo praška za pecivo
100 g maslaca ili margarina
2 žlice šećera u prahu
malo soli
3 žumanjka
1-2 žlice kiselog vrhnja
Krema:
500 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
170 g šećera
800 g milerama
Preljev:
400 g smrznutog voća
šećera po želji
1 vrećica preljeva za torte



Priprema
Tijesto:
1.
Prstima ili u multipraktiku u bražnu izmrviti maslac ili margarin dok se ne naprave mrvice. Dodati sve ostale sastojake, umijestiti tijesto i ostaviti u hladnjaku pola sata.
2.
Ohlađeno tijesto razvaljati i prebaciti u namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20x35 cm.
Krema:
1.
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo umiješati mileram. Odmah sipati preko tijesta.
Peći na 170 stupnjeva oko 30 minuta.
Ohladiti.
Preljev:
1.
Smrznuto voće skuhati sa šećerom. Možete voće i propasirati kako ne bi ostale koštice, a i ne morate.
Kad zavrije dodati preljev za torte razmućen u 2 žlice vode. Pustiti da provrije i preliti preko ohlađenog kolača.
Ostaviti da se stisne.
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive