četvrtak, 16. veljače 2017.



Sastojci
    PODLOGA
    250G četvrtastih keksa (kao Ptit beure)
    BIJELI DIO
    1l mlijeka
    5 velikih žlica šećera
      7 vrhom punih žlica grisa (griz, pšenična krupica)
    2 kom DOLCELA vanil šećera burbon
    4 bjelanjka
    ŽUTI DIO
    1l mlijeka
    2 kom. DOLCELA vanil pudinga
    6 velikih žlica šećera
    4 žumanjka
    0,5 l slatkog tučenog ili biljnog vrhnja, može
    ili 3 vrećice šlag pjene DOLCELA (sa vodom)



Priprema
    1.
    U tepsiju (veličine oko 35×20 cm) poslažite kekse. O veličini tepsije ovisi i visina kolača, ako stavite u onu najveću (veličine pečnice) trebat će vam više keksi, a kolač bude tanji. U litri mlijeka skuhate gris sa 5 žlica šećera, a na kraju u vurću smjesu umiksate snijeg od 4 bjelanjca. Da bi snijeg bio čvršći odvojite dvije žlice šećera pa ga umiksajte sa bjelanjcima. Izlijte gris na kekse
     2.
      U drugoj litri mlijeka skuhate puding koji ste prethodno umutili sa malo mlijeka, šećera i žumanjcima. Vruće izlijte na gris. Kada se ohladi premažite sa vrhnjem kojim želite, nama se najviše dopada šlag umućen vodom. Odozgora po želji ukrasite ribanom čokoladom ili raznobojnim mrvicama. Ja za svakodnevnu upotrebu ne stignem ukrašavati, mora se turbo hladiti u zamrzivaču!
Izvor: coolinarika.com
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive