subota, 18. veljače 2017.



Sastojci :

8 komada petit keksa – donji red
500 ml mleka
puding od vanile, jagode, maline ( 40 gr )
2 – 3 kašike šećera, po ukusu
1 kašika brašna
1 kašičica ekstrakta od vanile
Deo sa jagodama:
250 ml slatke pavlake
300 gr jagoda
100 gr šećera u prahu



Priprema:

U pleh poslagati petit keks umočen u vruće mleko.

Najlakše vam je da umutite puding sa šećerom i brašnom, dodati hladno mleko od onih 500 ml i ostatak stavite da provri.

Pošto je to mala količina keksa, kada se mleko zagrejalo i vruće je samo petit keks zamočite u njega i brzo izvadite, pa slažete u tepsiju.

Taman će i mleko provriti kada to uradite, a nećete potrošiti ni 30 ml mleka.

Zakuvate puding i mešate dok se ne zgusne, zatim prelijte preko keksa, lepo razvučete i ostavite da se hladi.

Kada se ohladilo ulupate slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Jagode izblendirate ili izgnječite, ali nemojte previše da se dobije kaša i previše puste vodu.

Pomešati pola slatke pavlake sa jagodama i sjediniti.

Ako su pustile vodu, malo ako možete ocedite, da se fil ne bi jako razredio, ali ako vam se i to desi, ima leka.

Ili želatin ili mleveni keks, odaberite.

Želatin potopite u 30 ml vode i kad nabubri otopite ga na vatri, da li da ne provri, samo postane providan, kao voda i brzo ga saspete u mešavinu slatke pavlake i jagoda, ili dodate mleveni keks.

Ja nisam dodavala ništa, samo sam malo soka ocedila, možda 2 kašike.

Preko ohladjenog pudinga nanesete fil od jagoda i preko ostatak slatke pavlake.

Čas posla :)

Dobro ohladite.

izvor: domacirecepti.net/
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive