utorak, 14. veljače 2017.



Kore:
9 belanaca
prstohvat soli
9 kašika šećer
18 kašika mlevenih oraha

Krem:
9 žumanca
9 kašika šećer
2 kesice vanilin šećera
4 kašika mleko
300 gr putera
3 kašike kakaoa

Glazura:
150 gr čokolade
50 gr putera
4 kašike mleka



Priprema:
Od 9 belanaca se peče 3 kore po 3 belanca u plehu 30 x 20 cm na 180 stepeni 10 minuta.
Ulupati belanca sa prstohvatom soli, pa dodati šećer i nastaviti miksiranje dok se šećer ne otopi.
Zatim umešati mlevene orahe, 6 kašika, sjediniti i istresti u oblozen pleh.
Ovako ispeći sve tri kore i ohladiti.
Za krem ulupati žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, sjediniti i staviti na paru da se kuva.
Kada provri voda ispod šerpe kuvati 12 – 15 minuta uz mešanje.
Skloniti da vatre da se ohladi.
Ulupati penasto puter pa mu dodati ohladjen krem i ulupati.
Odvojiti pola krema i u njega dodati kakao.
Filovati kora, žuti krem, kora, tamni krem, kora.
Za glazuru na tihu vatru staviti čokoladu, puter i mleko i sve zajedno otopiti.
Glazurom preliti kolač, na tacni ga protresti levo – desno i ostaviti da se stegne.
Oštrim nožem iseći u pravougaonike pa poslužiti.
Prijatno.

IZVOR: /brzikolaci.com/
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive