petak, 17. veljače 2017.



Sastojci
tijesto..
180 g putra
100 g šećera u prahu
100 g mljevenih oraha
1 žlica kakao-a
220 g glatkog brašna
orah krema (količina za cijelu smjesu)
100 g oraha
1,5 čepa ruma
3 žlice (+-) marmelade od marelice
žuta krema (količina za cijelu smjesu)
2 žutanjka
3 vrećice vanil šećer
4 žlice šećer
2-3 žlice oštrog brašna
1,25 dl mlijeka
80 g putra
2-3 žlice likera od oraha (po ukusu)



Priprema
1.
za tijesto- pustiti putar da samo malo omekša
2.
zamijesiti sve sastojke te kidati male komadiće koji se utiskuju u kalup – nek tijesto ispuni udubinu.ali ne da viri.. kalupi se ne trebaju mazati..
3.
naslagati sve kalupiće na lim i peći na 180°C 20 ak minuta .. u toku pečenja tijesto će sa malo napuhati ali u hlađenju se ispuše..
4.
ispečene orahe vadite tako da malim oštrim nožićem samo lagano odvojite neki dio i oni samo ispadnu van.. neka se ohlade do kraja.. ispadne oko 80 ak polovica, znači 40 gotovih oraha….
5.
za kremu 1- pomiješati mljevene orahe, rum (umjesto ruma možete staviti narančin sok ) i marmeladu-dobro izmješati i s tim puniti oraščičće i sklapati po dva..
6.
za kremu 2. pjenjačom izmješati žutanjak sa šećerom i vanil šećerom te s brašnom..
7.
mlijeko zakipiti, skinuti s vatre, pjenjačom umješati smjesu te na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne..
8.
u hladno dodati izrađeni putar i liker od oraha koji kremi daje fantastic okus
9.
ohladite i uživajte
Posluživanje
jedno vrijeme sam tražila iste kalupe-teflonom presvučene a ne obične…a kad sam našla kupila sam 50-ak, taman za u dvije ture 😉
moram napomenuti da je za savršeno filanje odgovorna ktina 😉 koja mi je nesebično pomagala
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive