utorak, 14. veljače 2017.



Sastojci:
Kora
200 g keksa (Petit Beure, Digestive.. )
malo šećera u prahu (po potrebi)
150 g rastopljenog maslaca
Krema
24 g šećera
300 g sira (krem + mascarpone)
malo korice limuna
1 kašika vanilinog ekstrakta
100 g bijele čokolade
350 ml slatkog vrhnja
4-5 listića želatine (malo vode)
300 g malina



Priprema:
Kora:
Sameljite kekse, izmiješajte sa šećerom u prahu i dodati rastopljeni maslac te sve zajedno promiješajte.
Uspite ih u kalup za tortu, rasporedite i utisnite u kalup.
Stavite u frižider da se stisne.
Krema:
U zdjeli izmiksajte šećer, krem sir, mascarpone, naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
Dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i lagano izmiksajte.
Ubacite šlag od slatkog vrhnja i ručno ga umiješajte. Dodajte rastopljenu i nabubrenu želatinu i ručno je umiješajte u kremu.
Za kraj, tortu punite tako da stavite jedan dio kreme, rasporedite smrznute maline, te ih prekrijete drugim slojem kreme.
Tortu ostavite na hlađenju barem 3-4 sata da se krema stisne (ili stavite više želatine, ukoliko vam je potrebna skorije.
Tortu možete ukrasiti šlagom, malinama ili nečim po vlastitom izboru.

Related Posts:

loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

15,572,270
Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive