utorak, 14. veljače 2017.



Sastojci:
Kora
200 g keksa (Petit Beure, Digestive.. )
malo šećera u prahu (po potrebi)
150 g rastopljenog maslaca
Krema
24 g šećera
300 g sira (krem + mascarpone)
malo korice limuna
1 kašika vanilinog ekstrakta
100 g bijele čokolade
350 ml slatkog vrhnja
4-5 listića želatine (malo vode)
300 g malina



Priprema:
Kora:
Sameljite kekse, izmiješajte sa šećerom u prahu i dodati rastopljeni maslac te sve zajedno promiješajte.
Uspite ih u kalup za tortu, rasporedite i utisnite u kalup.
Stavite u frižider da se stisne.
Krema:
U zdjeli izmiksajte šećer, krem sir, mascarpone, naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.
Dodajte rastopljenu bijelu čokoladu i lagano izmiksajte.
Ubacite šlag od slatkog vrhnja i ručno ga umiješajte. Dodajte rastopljenu i nabubrenu želatinu i ručno je umiješajte u kremu.
Za kraj, tortu punite tako da stavite jedan dio kreme, rasporedite smrznute maline, te ih prekrijete drugim slojem kreme.
Tortu ostavite na hlađenju barem 3-4 sata da se krema stisne (ili stavite više želatine, ukoliko vam je potrebna skorije.
Tortu možete ukrasiti šlagom, malinama ili nečim po vlastitom izboru.
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive