petak, 10. ožujka 2017.



Sastojci
BISKVIT
5 kom jaja
5 žlica šećera
5žlica brašna
1 žlica kakaa
1 pp
2 žlice soka od mandarine
Krema
4dcl mlijeka
1kom žumanjak
1 kesica v. puding
5 žlica šećera
1 žlica gustina (može i meko brašno)
15 dag maslaca
6-7 mandarina



Priprema
1.
Bjelanjke izmiksati sa 1 žlicom šećera i zz soli.
2.
Žumanjke izmiksati sa šećerom da postane pjenasto.Dodati sok od mandarine.
3.
Brašno, pp i kakao pomiješati te prosijati, te postepeno dodavati u žumanjak naizmjenično dodavati i bjelanjak.
4.
pleh obložiti papirom za pečenje i izliti tijesto te peći u zagrijanoj pećnici 10-15 min na 180°
5.
Pečeni iskvit umotati u vlažnu krpu.
6.
Za kremu
Staviti 3 dcl mlijeka da zakuha.
U preostali 1 dcl mlijeka umiješaj 1 žumanjak, 1 pudinga od vanilije, šećer i jednu žlicu gustina, te dodaj u kipuće mlijeko .Kuhaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Kremu ohladi uz miješanje da se ne stvori korica, a zatim dodaj u 15 dkg dobro izrađenog maslaca.
7.
Biskvit pažljivo odmotati,filovati i uz rub poslagati očišćemne mandarine, čvrsto zarolati , ukrasiti po želji i ostaviti da se dobro ohladi


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive