nedjelja, 12. ožujka 2017.



SASTOJCI:
Za kore:
18 belanaca
30 kašika šećera
3 kašike sirćeta
3 kašike ulja
3 kašike brašna
15 kašika mlevene plazme
Za fil:
500 g margarina
18 žumanaca
200 g šećera u prahu
400 g mlevene plazme
Ostalo:
500 g šlaga



PRIPREMA:

U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca sa 10 kašika šećera i kašikom sirćeta. Dodati kašiku ulja, kašiku brašna i 5 kašika mlevene plazme. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru. Isti postupak ponoviti još 2 puta. U posudi umutiti margarin pa uz neprestano mešanje postepeno dodavati žumanca i šećer u prahu.
Na kraju dodati 400 g mlevene plazme i promešati. Posebno umutiti 500 g šlaga. 5. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.

loading...

Related Posts:

loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

15,571,111
Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive