petak, 24. ožujka 2017.




Sastojci
– 1 kg krompira
– 1 veća glavica luka
– 2 kašičice soli
– 10 gr brašna
– 100 ml ulja
– 2 kašike putera
– biber



Način pripreme
Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Krompir ogulite, narendajte zajedno sa lukom i posolite.
Tepsiju stavite u rernu da se zagrije.
Ocijedite višak vode iz krompira pa ga pomiješajte sa brašnom.
Tepsiju namažite uljem, pospite po njoj smjesu od krompira i pospite otopinom putera i ulja.
Pecite 40-ak minuta dok ne porumeni.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive