ponedjeljak, 20. ožujka 2017.



SASTOJCI
1/2 kg krompira
350 g mljevenog mesa
1 crni luk
1 mrkva
2 crvene paprike (150 g)
1/2 l vrele vode
200 g pasiranih rajcica
50 ml vrhnja za kuhanje
vegeta,persun,paprika,biber



PRIPREMA
1. Krompir sjeci na cetvrtine,luk na sto sitnije,mrkvu na kocke (ili kolutove,kako ko voli),papriku po zelji.
U vecoj,dubljoj tavi zagrijati ulje te proprziti mljeveno meso koje cete odmah zaciniti sa vegetom,paprikom.
2. Dodati mesu crni luk i pustiti da se dobro uprzi,cjelo vrjeme mjesati.
Dodati sad krompir i mjesati par minuta,te dodati pasiranu rajcicu,persun,mrkvu,usuti popotrebi tekucine i pustiti da se tako pirja jedno 15 minuta pa dodati papriku,zaciniti jos po potrebi usuti ostalu tekucinu,vrhnje i pusiti na laganoj temperaturi da se kuha dok krompir ne bude kuhan.
Posluživanje
Sluziti uz salatu po zelji.

izvor : coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive