petak, 3. ožujka 2017.



SASTOJCI:
2 pakovanja piškota
200 ml mlijeka ( za piškote)
1l mlijeka ( za fil )
12 kašika šećera
3 kesice pudinga od vanilije
1 kašika brašna
1 margarin
25 kom munchmalowa
2 banane
200 gr šlag kreme



NAČIN PRIPREME:
Stavite na ringlu da prokuha 800 ml mlijeka i 12 kašika šećera.
Puding i brašno zamijesite sa 200 ml mlijeka i pretresite u prokuhano mlijeko i od svega pripremite gusti fil.
Ostavite fil da se ohladi i dodajte izrađen margarin.Sve dobro umutite i sjedinite.
Od munchmallowa odvojite crni od bijelog dijela ( sa sva 24 komada ) .
Fil zatim podijeliti na dva jednaka dijela.
Jedan ostaviti žute boje,dok u drugi dio dodati izmrvljeni biskvit od munchmalowa.Od svega umutiti fil.
U mlijeko namakati piškote i redati u tepsiju,zatim preko premazati smeđi fil,preko idu banane nasjećene na kolutiće,zatim žuti fil,a preko poredati munchmallow u 6 redova po 4.
Šlag kremu umutite i mažite između munchmallowa i oko torte.

Osatvite u frižider da se stisne i poslužite.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive