četvrtak, 9. ožujka 2017.



Sastojci
sastojci:
300 g brasna
100 g secera
prstohvat soli
2 zutanjka
80 g mljevenih ljesnjaka ili badema
200 g maslaca ili margarina
marmelada za punjenje kesica
secer u prahu(po zelji)



Priprema
1.
Prosijati brasno, u sredinu staviti: secer, zutanjke, sol i mljevene ljesnjake.Iznad svega toga staviti maslac koji sam prethodno narezala na manje komadice.
Sve dobro zamijesiti u glatku smijesu i ostaviti u frizideru sat vremena (ili na hladnome mijestu).
Komad tijesta sam razvaljala u dugacku kobasicu(kao kada radim njoke od krumpira)i rezala komadice velicine ljesnjaka.Oblikovala sam loptice i repom  kuhace napravila rupice u sredini(malo sire rupice).
Oblikovane loptice stavljam na pleh, na koji sam prethodno stavila papir za pecnicu.
2.
Pecnicu prethodno ugrijati. 180-200*C.
Peci od 12-15 min.,dok ne potamni malo.
Ostaviti keksice da se ohlade.
Mozemo ih puniti maremeladom i drugi dan.
Prije nego sta sam stavila marmeladu posipala sam ih staub secerom (staub secer po zelji).
3.
Ove sam danas pravila sa mojim pomagacem.Decembar, 2011.
4.
Rucice male..
Posluživanje
Nisam ih punila marmeladom od ribisa vec od jagoda.
Meni je doslo 60 komada.
Vrijeme pripreme i pecenja,oko sat vremena.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive