ponedjeljak, 13. ožujka 2017.



SASTOJCI
Kora
12 jaja
12 zlica secera
2 dcl ulja
12 zlica brasna
4 zlice kakaoa
1 prasak za pecivo
2 dcl mlijeka

Fil
8 dcl mlijeka
8 zlica brasna
20 dkg secera
25 dkg margarina
+
oko 1 kg kivija
2 bezbojna preljeva za tortu


 
PRIPREMA
Kora
Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, a zatim brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakao. Pecen biskvit poprskati sa 2 dcl prokuhanog mlijeka.

Fil
Odvojiti malo mlijeka i razmutiti brasno, a potom ukuhati u preostalo mlijeko sa secerom. U ohladjeno dodati razmuceni margarin.

Kora, na koru namazati fil, narezati kivi na kolutove i poslagati na fil, a zatim preliti preljevom za torte. (preljev napraviti prema uputi sa vrecice)

Mjera je za onu najvecu tepsiju od stednjaka. Ako vam je puno, uvijek mozete prepoloviti mjeru… :)

Izvor:http://www.coolinarika.com/

loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive