petak, 24. veljače 2017.



Sastojci
Tijesto
14 dkg šećera 14 dkg margarina 14 dkg mljevenih badema 7 dkg brašna 4 bjelanjka
Žuti preljev
4 žumanjka 14 dkg šećera u prahu 1 vrećicavanili šećera
Krema
1 dl mlijeka 7 dk gšećera 7 dkg margarina 7 dkg čokolade za kuhanje 14 dkg mljevenih badema (ako nema može zamena)



Priprema
U dvije posude odvojite žumanjke od bjelanjaka.
Pjenasto umutite omekšali margarin sa šećerom, te mu dodajte mljevene bademe i prosijano brašno.
Na kraju lagano (mješajući kuhačom) u smjesu dodajte tvrdo tučeni snijeg od bjelanjaka.
Smjesu razmažite na lim koji ste prethodno premazali margarinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C.
Za to vrijeme dobro mikserom umutite žumanjke sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu.
Kad je tijesto pečeno više od pola, izvadite ga iz pećnice, te premažite žutom smjesom.
Smanjite pećnicu na 100°C, stavite premazano tijesto ponovo peći i tako sušite otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice.
Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, te u vruće dodajte izmrvljenu čokoladu za kuhanje, margarin i mljevene bademe.
Dobro izmiješajte i premažite preko osušenog žutog dijela.
Kada se malo ohladi, posipajte za ukras mljevenim bademima ili orasima.
Ohladite do kraja.

izvor: coolinarika.com
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive