utorak, 21. veljače 2017.



Sastojci
    Biskvit
     7 bjelanjaka
     7 žlica šećera u prahu
     7 žlica brašna
     prstohvat soli
     120 ml mlakog mlijeka
    Krema prva
     7 žutanjaka
     7 žlica šećera
     5 žlica škrobnog brašna
     750 ml mlijeka
     250 gr margarina za kreme
    Krema druga
     2 vrećice šlag pjene
     250 ml mlijeka



Priprema
    Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
    U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
    Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
    Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.

Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
    Biskvit ohladiti.
    Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
    Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
    Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
    Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
    Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive