utorak, 21. veljače 2017.



Sastojci su:
500 gr krompira
200 gr brašna
40 gr margarina
50 ml vode
biljni suhi začin
150 gr biljnog kačkavalja
200 gr susama
so
ulje za prženje



Priprema:
1. Krompir ogulite , isijecite na kocke i skuhajte u posoljenoj vodi. Kada bude  kuhan, ocijedite ga i izgnječite u pire.
2. Tako toplom krompiru dodajte margarin i  začin . Kada se masa malo ohladi, dodajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuhao krompir i zamijesite tijesto.
3. Gotovo tijesto podijelite na veće komade i na pobrašnnjenoj dasci oblikujte valjuške, pa ih isijecite na komade željene veličine.
4. Na svaki komad postavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazite da tijesto potpuno  obavije sir.
5. Krokete uvaljajte u susam te ih  pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete izvadite na papirni ubrus da upije suvišnu  masnoću i poslužite.
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive