petak, 24. veljače 2017.



Kombinacijom drugih nastala je ova torta i otisla na jedno slavlje bezimena.Pokupila je sve pohvale, a onda me moja prijateljica pita kako se zove.Neka bude Nesquik kazem ja.Neka bude San kaze ona i tako je torta dobila svoje ime.

Sastojci:

Braon korica:
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade

Zuta korica:
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile

Bela korica:
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustinaFil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400g nesquika
300g krem slaga



Priprema:

Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga  od cokolade.Ispeci koricu.

Zuta korica:
Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci koricu.
Bela korica:
Umutiti  5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu.
Fil:
16 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8 dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos 200 g nesquika.                                                                     Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl mleka.
Korice peci u plehu 25×30 oko 15 min na 180C.Redosled slaganja: bela kora,fil,slag,zuta kora,fil, slag,braon kora,fil,slag.Jos samo da napomenem da ce se korica pokupiti ako se prepece.Meni je znak da je gotovo kada vidim da je pocela da se odvaja od stranica pleha.

Izvor:  www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive