utorak, 21. veljače 2017.



S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svijetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije.

Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol/L. Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.

Potrebni sastojci:
– 1 kg limuna
– 5-6 vezica peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone



Limun i peršun se kuhaju dva-tri sata i pije se svako jutro na prazan stomak.

Limun oprati najprije u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone.

Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena.

Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.

Limun zajedno sa korom sitno isjeckati.

Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode.

Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuha, od 2 do 3 sata. Kada je skuhano, ocijediti.

Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.

Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera je jedna puna čašica za rakiju.

Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.

Izvor: prirodni-lijek.blogspot
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive