petak, 24. veljače 2017.



Sastojci
$-6 svinjskih odrezaka
5-6 kriška suhe vratine ili šunke
5-6 kriška sira Gaude
Vegeta
za pohanje
po potrebi Pšenično glatko brašno Podravka
3 jaja
po potrebi krušnih mrvica
za preljev
2-3 dl kiselog vrhnja
2 jaja
1 dl bijelog suhog vina
prstohvat soli



Priprema
1.
Narezati vratinu sir i meso. Mesne odreske istući te posipati Vegetom. Pripremiti brašno, jaja i krušne mrvice za paniranje.
2.
Na svaku polovinu odrezaka staviti krišku suhe vratine i krišku sira.....
3.
  .....pa preklopiti drugim polovinom odreska i krajeve dobro pritisnuti. Uvaljati  odreske za pohanje kroz brašno, jaja i krušne mrvice.
4.
Pripremljene odreske staviti pohati u dublju masnoću ......
5.
.....a kada dobiju lijepu boju okrenuti ih na drugu stranu. Kada su gotovi izvaditi ih na kuhinjski papir.
6.
Ovako pohani  zagrebački odresci, odnosno višak odrezaka može se spremiti u ledenicu a zatim se po potrebi odlede i dalje „dorađuju“ po koracima ovog recepta.
U manjoj posudi izmiješati jaja i vrhnje, dodati prstohvat soli i vino. Pohane odreske složiti u vatrostalnu posudu i preliti ih pripremljenim preljevom.
7.
Staviti u pećnicu zagrijanu na180°C i peči dvadesetak minuta, odnosno dok površina ne porumeni.
8.
Poslužiti uz kuhani krumpir i sezonsku salatu.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive