četvrtak, 6. travnja 2017.



Sastav:
• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake,
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema



Priprema:
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u vece komade, zatim i bananice drobljene na manje komadice pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive