nedjelja, 2. travnja 2017.



Potrebno:
6 odrezaka svinjskog karea (može i pileće ili pureće bijelo)
2 dl bijelog vina
2 dl vode
sol, vegeta, papar
šaka peršinovg lišća
1 češanj češnjaka
krušne mrvice
šalica brašna
ulje za prženje
Za prilog:
50 dag šampinjona
4 tanke šnite pancete
1 manji luk
2 žlice kiselog vrhnja
3 žličice gustina
prstohvat peršina
60 dag krumpira
žlica margarina
1,5 dl mlijeka
sol



Priprema:
Za šnicle:
Svaku šniclu povegetiti, lagano posipati mrvicama, pa oprezno batom za meso utući mrvice u meso i sa jedne i sa druge strane.
Tako pripremljene šnicle, panirati kao i obične šnicle: prvo u brašno, pa u jaja i na kraju opet u mrvice. Prstima dobro utapkati mrvice u šnicle.
Pržiti ih dosta vrućeg ulja s obje strane dok ne porumene.
Izvaditi šnicle na stranu pa izliti iz tave u kojoj se pohalo suvišno ulje, ostaviti tek toliko da tava bude nauljena. Posložiti pohane šnicle natrag u tavu, zaliti ih vinom i vodom, povegetiti, popapriti i posipati obilno peršinom i češnjakom. Poklopiti i na laganoj vatri dinstati oko 15-20 min dok se umak od vina i vode ne upije i ne zgusne sam od sebe.
Za prilog:
Staviti kuhati krumpir. Kuhani krumpir propasirati, dodati margarin i mlijeko i malo posoliti.
Očistiti šampinjone, narezati ih ili naribati. Popržiti na malo ulja nasjeckani luk i pancetu, dodati šampinjone, pa ih poklopljene dinstati u vlastitom soku dok ne ispari sva tekućina. Začiniti po ukusu, dodati malo vina i vode, pa dinstati još nekih 20 min. Pod kraj dodati gustin razmućen sa malo vode, kratko prokuhati, i sasvim na kraju dodati kiselo vrhnje i peršin. Promiješati da se okusi prožmu i poslužiti.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive