četvrtak, 6. travnja 2017.



Danas spremamo ukusne i mirisne telećne šnicle punjene sirom, suhim mesom i kajmakom, i nećemo brojati kalorije.

Sastojci:
4 velike teleće šnicle
200 gr travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
200 gr starog kajmaka
200 gr suhog mesa
1 šolja brašna
1 šolja prezle
3 jajeta
1 šolja ulja
so, biber



Priprema:
Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.
Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira.
Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte.
Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.
Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.
Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.
Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.
IZVOR: domacica.com
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive