ponedjeljak, 17. travnja 2017.



Sastojci:
Kakao biskvit:
6 jaja
250 g šećera
100 ml tople vode
100 ml ulja
250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa
Vanilin krema:
500 ml mlijeka
2 puding bourbon vanlija
1 paketić bourbon vanilin šećera
220 g šećera u prahu
250 g maslaca
Žele i višnje:
2 staklenke višnji (sačuvati sok)
3 paketića crvenog preljeva za torte



Priprema:
Pećnicu upalite na 180°C. Za biskvit prvo pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom. Za to vrijeme obložite veliki lim od pećnice papirom za pečenje.
Pjenasto umućenim žumanjcnima postupno dodavati toplu vodu, ulje te pomiješanu i prosijanu smjesu od brašna, kakaa i praška za pecivo. Na kraju ručno umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Peći u ugrijanoj pećnici oko 10-15 min, te ohlađeno odvojiti od papir za pečenje i prerezati na dva dijela.
Za kremu je potrebno odvojiti nešto mlijeka od ukupne količine, to ju dobro izmiješati s bourbon vanilin šećerom i prašcima za puding. Ostatak mlijeka staviti da zavrije, pa maknuti s vatre i miješajući pjenjačom uliti smjesu mlijeka i praška. Vratiti na vatru i kuhati dok se ne zgusne.
Samu površinu skuhane kreme pokriti prozirnom folijom (da se ne stvori korica) i ohladiti. Maslac za to vrijeme izvaditi na sobnu temperaturu da omekša. Višnje stavite da se ocijede, no sačuvajte sok.
Kad se krema ohladila a maslac omekšao, maslac dobro izradite mikserom, zajedno s 200 g šećera u prahu, te tu smjesu povežite s lagano izmiksanim ohlađenim pudingom.
Prvu polovicu biskvita stavite na pladanj, zatvorite oko nje podesivi obruč za kolače te premažite kremom. Na kremu poslažite polovicu ocijeđenih višanja, pa prelijte polovicom preljeva za torte, pripremljenom prema uputama na vrećici sa sačuvanim sokom od višnje (ako se bojite da će biti prekiselo, stavite 50:50 omjer soka od višnje i vode).
Odmah pažljivo pokrijte drugom polovicom biskvita, na njega poslagati drugu polovicu višanja (preporučljivo u malim hrpicama, ostavljajući između malo praznog međuprostora kako Vam se kolač kasnije ne bi neuredno rezao i preljev pucao zbog višanja koje su posvuda  ). Brzo prelijte ostatakom tekućeg preljeva i stavite na hlađenje, poželjno preko noći.
Ako se bojite da bi Vam se skuhani preljev mogao početi prebrzo želirati dok Vi slažete biskvit i višnje na njega, možete sastojke za njega podijeliti u dva dijela i dva puta ga kuhati kako ne biste bili u strahu da će se prebrzo stisnuti. Ja ovo nisam radila jer sam bila brza, sve ovisi o Vama .


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive