ponedjeljak, 17. travnja 2017.



Kore:
5 jaja
10 kašika hladne vode
300 gr šećera
100 gr mlevenih oraha
200 gr brašna
10 gr praška za pecivo
Krem:
500 ml mleka
4 kašike gustina ( skrob )
250 gr maslaca
250 gr šećera u prahu
1 limun
Glazura
150 gr čokolade
2 kašike mleka
2 kašike ulja
Još: 200 gr piškota



Priprema:

Ulupati belanca sa šećerom u jaku i sjajanu penu, pa dodati vodu i žumanca i opet umutiti. Na kraju dodati prašak za pecivo, brašno i mlevene orahe i sve promešati.

Istresti sve u obložen pleh 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pečen biskvit ohladiti i preseći vodoravno, da se dobiju dve tanke korice.

Za krem pomešati mleko i gustin i staviti na laganu vatru pa uz mešanje kuvati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, dodati sok od limuna, promešati i ostaviti poklopljeno folijom da se ohladi.

Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu i dodati im ohladjen krem i sve umutiti.

Na prvu koru naneti pola krem, pa preko piškote blago umočene u mleko i odgore opet pola krema.

Poklopiti drugom korom i preliti glazurom za koju na pari otopimo čokoladu sa uljem, pa kad sklonimo dodati mleko i sve sjediniti.

Preliti preko celog kolača i ostaviti kolač da odstoji nekoliko sati da kore i piškote omekane.

Prijatno.

IZVOR- /brzikolaci.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive