četvrtak, 6. travnja 2017.



SASTOJCI
8 šnita pohovanih tikvica
1 jaje
4 kašike kisele pavlake
malo začina (koristila sam mediteranski miks)
250 gr gauda sira
malo maslinovog ulja


 
PRIPREMA
Za ovaj recept koristila sam tikvice koje su prethodno ispohovane, a sečene po dužini, da bi fino mogle da se zarolaju.

Ako nemate već ispohovane, potrebno je prvo mlade tikvice ispohovati na klasičan način.

Gaudu iseći na štapiće 1 x 1 x 6 cm (otprilike kao palac). Staviti sir na tikvicu, zarolati, i slagati jednu do druge u pekač malkice podmazan uljem.
 
Umutiti jedno jaje, dodati začinske travčice (kod mene je origano neizostavan) i pavlaku, pa preliti rolnice.

Ostatak sira narendati odozgo, pa zapeći u rerni, tek toliko da se sir istopi (dvadesetak minuta).

Savršeno se slažu sa dobro rashlađenom šopskom salatom, ili samo paradajzom… malo ljute papričice je više nego dobrodošlo…

Prijatno, uživajte….


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive