utorak, 4. travnja 2017.



Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
3 dl čokoladnog mlijeka
Fil:
200 gr šećera u prahu
2,5 dl slatke pavlake
300 gr mljevenog keksa ( PLAZMA)
4 dl kisele pavlake
Dekoracija:
2,5-3 dl slatke pavlake



Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom u pijenastu smjesu. Potom dodati ulje, te lagano umješati brašno, kakao i prašak za pecivo.
Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smijesu za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
2.
Pečenu koru preliti hladnim čokoladnim mlijekom.
3.
Umutiti slatku pavlaku, zatim dodati šećer u prahu, kiselu pavlaku i mljeveni keks pa sve sjediniti.
4.
Preko ohlađene kore sipati fil i poravnati.
Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati kolač.
Dekorisati po želji.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive