utorak, 4. travnja 2017.



Sastojci
TAMNI SLOJ
120g čokolade za kuhanje
190 g prženih mljevenih lješnjaka , oraha ili badema
190 g mljevenih pettit keksa
150 g šećera
60 g margarina
120 ml vode
SVIJETLI DIO
120 ml vode
150g šećera
80 g margarina /maslaca
190 g mljevenih prženih lješnjaka, oraha ili badema
190 g mljevenih pettit keksa
GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
ulje



Priprema
1.
Za tamni dio na laganoj vatri otopiti margarin ili maslac i secer u vodi.
Čim proključa maknuti s vatre, ubaciti čokoladu i rastopiti miješanjem te umijesati lješnjake i mljevene kekse.
Za svijetli dio isto tako, maslac, secer i voda do ključanja, maknuti s vatre i umijesati lješnjake i kekse.
Svaku smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
2.
Svaku razvaljati u vrećici za zamrzavanje i skalpelom rasjeći vrećice sa strane. Slagati jedan sloj na drugi naizmjenično i staviti u frižider preko noći.
Preliti glazurom po želji i rezati skalpelom
Izvor:https://www.coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive