subota, 18. ožujka 2017.



Sastojci:
1KG belog mekanog brasna
300ml gustog jogurta
50ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350ml mlakog mleka
2 cela jaja +1 zumance
40gr sirovog kvasca
2velike kas secera
1 vel kas soli
za nadev:
300gr sira
1 belance



Priprema:
U mlako mleko otopiti kvasac, u njemu dodati, secer, so, ulje, i razmucena jaja.
Prosejati brasno, napraviti udubljenje, pa sipati jogurt, i polako dodavati mleko, i zamestiti testo.
Pokriti i staviti u frizider na najmanje 1h, a moze i vise.
Ovo testo moze stajati satima i danima..procedura je kao kod ”ludog testa”
Testo ke lepo narasti i  u frizideru.
Kad hocete praviti, samo uzmite, bes premesivanja i razvijte koru, a 1 cm, isecite na kvadrate zeljene velicine, premazati malo vodom pomazuci se.
Pomesati sir i belance, pa filovati. Sastaviti krajeve prstima.
Piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede.
Ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra.
Posluživanje
Uz jogurt, kiselu pavlaku, uz mleko…uz coca-colu:-) moja deca tako vole


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive