subota, 11. ožujka 2017.



Sastojci
TJESTO
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika ulja
- 10 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
PRELIV
- 500 ml vode
- 400 g šećera
- 1 vanilij šećer za dekoraciju / posuti



Priprema
1.
- prokuhati vodu sa šećerom
- sastaviti jaja i šećer
- dobro izmješati "do pjenušanja"
- dodati ulje
- u brašno umiješati prašak za pecivo
- potom dodati u smjesu jaja
- sve dobro izmješati
- tepsiju malo nauljiti i posuti s'malo brašna
- tjesto izliti u tepsiju srazmjernoj količini tjesta,
koristim dublju tepsiju veličine 32 cm
- peći u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 20-25 min.
- potišpanju izrezati odmah vrelu
- potom je preliti vrelim prelivom
- kad biskvit upije preliv i malo se nadigne, posuti ga sa vanilij šećerom
- kolač poslužiti kad se dobro ohladi


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive