utorak, 21. ožujka 2017.



SASTOJCI
500 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
4 žumanjka
150 g šećera
50 g brašna ili gustina
za čvrste kreme još
1 list želatine



PRIPREMA
Zakuhati mlijeko skupa sa ostruganim sjemenkama iz mahune vanilije.
Po želji staviti i praznu mahunu koju treba izvaditi kad mlijeko uzavre. (ako se ne kuha, prazna mahuna se može staviti u šećer pa praviti vanilin šećer).
Žumanjke istući sa šećerom pa dodati brašno ili gustin izmiješati da nema grudica.
U to uliti malo uzavrelog mlijeka, dobro razmutiti pa dodati i ostatak mlijeka.
Dobro izmiješati, vratiti u posudu u kojoj se mlijeko kuhalo i kuhati na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Maknuti s vatre i dok se hladi često promiješati da se po vrhu ne uhvati kožica, ili prekriti prozirnom folijom.
Za brže hlađenje, kremu istresti na veću tacnu, raširiti i pokriti folijom.
Za gušće kreme, kuhanu kremu maknuti sa vatre, neka malo stane, pa umiješati prethodno namočenu i ocijeđenu želatinu.
Kako sam već navela, ovo je osnovna krema, koju možete obogatiti dodatkom tučenog slatkog vrhnja, pjenasto tučenim maslacem sa dodatkom otopljene čokolade, voćnim ekstraktom.

Izvor: makeupfitness.info


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive