petak, 31. ožujka 2017.



Sastojci
– 1,5 l mlijeka
– 4 želatine
– 300 g šećera
– 1 l slatkog vrhnja
– 200 g čokoladnih napolitanki
– 2-3 rebra čokolade za kuhanje
– 300 g petit keksa
– 100 g čokoladnih mrvica



Priprema
Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom. U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi. Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
Smjesu podijeliti na tri dijela: 1. dio ostaviti bijel 2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade 3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni) Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom. Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom. Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne. Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača. Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.
Izvor: coolinarika.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive