utorak, 21. veljače 2017.



Sastojci:
600gr namjenskog brasna za dizana tijesta
150gr secera
5 kom jaja
120ml mlijeka
150gr istopljenog maslaca
1 kocka svijeze germe-25gr
1 kom limuna-izribana korica
1 kom narandze-izribana korica
1 kom vanilin secer ili aroma vanilije
malo soli
marmelada za punjenje
secera u prahu



Priprema:
U toplom mlijeku izmrvite kocku kvasca i dodajte kasiku secera,ostavite sa strane da zapjeni. Maslac istopite i malo prohladite. U vecu zdjelu dodajte brasno,secer,vanilin secer,izribanu koricu narandze i limuna,istopljen maslac. Mikserom sa nastavcima za tijesto,pocnite mjesiti dodavajuci jedno po jedno jaje i mlijeko.Na kraju dodajte mrvicu soli. Ostavite tijesto da odmara na toplom i da naraste. Zagrite rernu na 180°C.
Dva pleha od rerne oblozite pek-papirom. Nadoslo tijesto pretresite na brasnom posutu radnu povrsinu i samo lagano rukom tijesto rasirite na 3-4 cm debljine. Kalupom vadite krofne i redajte na pleh,preostalo tijesto ponovo premjesite i ponovite postupak.Krofne ostavite na toplom pokrivene da odmaraju,pa ih pecite 15-20 min.dok ne dobiju finu boju. Malo ohladene krofne punite po zelji i pospite secerom u prahu.

Posluživanje:
Prvi put kako radim krofne u rerni i bas sam odusevljena, ocekivala sam da ce biti neke razlike al krajnji rezultat je mekane mirisne krofne kao tek przene. Ali u puno zdravijoj verziji. Ako vam se tijesto ucini previse mekano slobodno dodajte jos par kasika brasna (da ga mozete raditi a da se ne lijepi za ruke)

Par savjeta:
Sve namirnice neka su sobne tem.ako su vam jaja u frizideru i zaboravite ih izvaditi na par sati prije kao ja onda ih samo ubacite u zdjelu(cijela, bez da ih razbijete)i prelite ih vrucom vodom. Ostavite ih tako 15-20 min.pa ce se dovoljno ugrijati dok ne pripremite ostale sastojke. Svakako preporucujem “kvalitetno”namjensko brasno za dizana tijesta,ko je u mogucnosti neka koristi Manitobu-vrsta “jakog”brasna sa vrlo visokim postotkom glutena koja se koristi bas za dizana tijesta. Kalupom ili casom vadite sto deblje krofne (3-4 cm.idealno) nemojte tanko razvaljat tijesto. Neka pokrivene odmaraju dok ne uduplaju volumen. Ostavite dovoljno prostora izmedu da se ne spoje dok se peku.
loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive