četvrtak, 23. veljače 2017.



Sastojci:
stari hleb, najbolje “Sava” od pre 2-3 dana, 10-12 kriški
3 jaja
3 dl mleka
prstohvat soli
ulje za prženje



Postupak:
1. U činiji razmutiti jaja viljuškom. Doliti mleko i so, i promešati. Ako će prženice biti samo slatke može se dodati i kesica vanilin šećera.
2. Svaku krišku umočiti sa obe strane u mešavinu jaja i mleka, i složiti na tacnu. Krišku ne treba potopiti skroz u ovu tečnost jer se lako može desiti da se previše natopi i raspadne, nego je samo kratko umočiti sa jedne, pa sa druge strane (napomena za dragog – moraju se malo umočiti prstići, nije ništa strašno 😉
3. Na zagrejan teflonski tiganj sipati ulja u količini dovoljnoj da pokrije dno u tankom sloju, i pržiti hleb otprilike minut-dva sa svake strane. Prva tura može da se prži na 6-ici, posle već treba smanjiti na 5 ili 4 da ne zagorevaju. Prženica spolja treba da dobije koricu a unutra da ostane meka.
Napomena:
Na teflonskom ili drugom non-stick tiganju prženice se mogu pržiti i na manje ulja, dve-tri kašike po turi, jedan duži period sam ih tako spremala. Kasnije se vratila suštini samih prženica – prženju 🙂 pa malo povećala količinu ulja, ukusnije su mi takve. Ali u principu, dosta je fleksibilno na koliko će se ulja hleb pržiti.


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive