srijeda, 22. veljače 2017.



Sočan je i ukusan, a namirnice za njega vjerojatno najčešće imate kod kuće. Evo što vam treba:

Sastojci:
Tijesto:
3 jaja
12 žlica šećera
12 žlica ulja
12 žlica mlijeka
12 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
Za preljev:
2 ½ dl mlijeka
10 žlica šećera
Za premaz gore:
3 šlaga



Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žutanjke miksajte mikserom najvećom brzinom dodajući šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, mlijeko i kakao. Kad se svi sastojci dobro povežu dodajte i snijeg od bjelanjaka mješajući najmanjom brzinom. Snijeg u smjesu možete umiješati čak i žlicom.
U podmazanu tepsiju izliti smjesu i staviti peći na 180 °C. Još topli biskvit preliti sa hladnim prelivom. Na hladno staviti šlag i potpuno ohladiti. Ako slažete ovaj kolač u proljeće možete staviti na šlag i svježe jagode narezane na komadiće.

izvor: coolinarikarecepti.blogspot.com


loading...
loading...

Istaknuti post

OVO JE NAJZDRAVIJE POVRĆE NA SVIJETU: Liječi pluća, tumore, zubobolju, opadanje kose…

O njenoj hranljivoj vrijednosti više nego dovoljno govori činjenica da sadrži veće količine gvožđa od spanaća i više vitamina C od limun...

Ukupno prikaza stranice

Powered By Blogger
Pokreće Blogger.

Popularni postovi

Blog Archive

Translate

Popular Posts

Blog Archive